-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

BALIKESİR’DE BU YIL DA YETKİLİ SENDİKA EĞİTİM-BİR-SEN

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter, Eğitim Kolunda Balıkesir’de bu yıl da yetkili Sendika olunduğu hakkında basın açıklamasında bulundu.

16:43:23 | 2023-05-28

 

Kurter Açıklamasını şu şekilde ifade etti

 

2012 Yılından beri Türkiye Genelinde, 2015 Yılından bu yana Balıkesir’de 9.kez yetkili olan Eğitim-Bir-Sen, Mayıs 2023’de Türkiye genelinde üye sayısını artırıp gücüne güç katarak yetkiyi perçinlemenin arifesindedir.  BALIKESİR ilimizde de  büyük bir teveccühe mazhar olan sendikamız yeni eğitim çalışanlarının aramıza katılmasıyla yetkili sendika olmaya devam etmiştir.

 

Hak, emek ve özgürlük mücadelemizde; emek veren, ter akıtan, Şube Yönetim Kurulumuza, İlçe Başkanlarımız ve Yönetim Kurullarına, İşyeri Temsilcilerimize, Kadın, Genç, Emekli ve Engelli Komisyonlarımızla fitne ve ütopya anaforunda, her günün en az bir yalanla kirletildiği alanda, taş gibi iradesiyle bize duydukları güvenle destek veren tüm Üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

 

Eğitim - Bir - Sen  Genel Merkezimize ve Balıkesir 1 Nolu Şubemize duyulan bu güvene layık olmak için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu yıl yapılan mutabakat toplantısı ve imza altına alınan mutabakat metnine göre; Eğitim-Bir-Sen 4629 üye  ile yetkiyi alırken,  en yakın takipçimiz Türk Eğitim Sen ise 3563 üye sayısı ile ikinci olmuştur.

1992 yılında Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde 15 eğitim çalışanıyla kurulan Eğitim-Bir-Sen olarak, bir yandan kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının kazanılması ve geliştirilmesi mücadelesi verirken, diğer yandan bu ülkede yaşamanın üzerimize yüklediği sorumluluk gereği bu ülkenin en temel sorunlarına da ilgisiz ve duyarsız kalmıyoruz.

Bizler Eğitim Çalışanlarının bize verdiği bu sorumluluğun farkındayız.

Özellikle öğretmenlerimizin nöbet görevlerine ücret almalarını sağlamak, 

3600 Ek göstergenin eğitim çalışanlarımıza kazandırılması,

Maaşlarda iyi bir artışı sağlamak gibi kazanımları elde ettiğimiz gibi,

Ek ders ücretlerindeki adaletsizliği düzeltmek, 

Memur ve hizmetlilerimizin Eğitim-Öğretim ödeneğini almalarını sağlamak,

Vergi matrahı olayının kaldırılması,

Öğretmenlik Meslek Kanunundaki öğretmenlerimizi mağdur eden yanlışlıkların düzeltilmesi ve bunlara benzer birçok özlük hakkını elde etmek için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Üyelerimiz, yetkimiz ve değerlerimizden aldığımız güçle, dün olduğu gibi yarın da emeğin değerini bulması, çalışma hayatının sorunlarının çözümü ve ülkemizin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Kavganın, karmaşanın, kaosun ve karanlığın değil; demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun ve aydınlığın taraftarıyız. Doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısındayız. 

 

Hakkın ve haklının temsilcisi olan Eğitim-Bir-Sen ilkeli sendikal anlayışıyla yoluna devam edecektir. Sendikamızı yetkili yapan üyelerimize, işyeri temsilcilerimize ve teşkilatlarımıza teşekkür ederiz. Bizlere duyulan bu güveni asla boşa çıkarmayacağız. Çalışanların bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Yetkinin hayırlı olmasını diliyoruz. 

 

Ercan Kurter

Şube Başkanı

 

-- Adversting 6 REKLAM ALANI --




ETİKET :  

Tümü